BUKIT KIARA RESIDENCES

PROFILE

LOCATION

Bukit Kiara, Kuala Lumpur

LAND AREA

4 acres

BUILT UP AREA

3,000 - 4,000 sq ft

STATUS

Completed

DESCRIPTION

 

The existing triangular-shaped site bordered by the Sprint Highway from one side and TNB pylons on the other called for unconventional planning methods. An inner environment was created, lushly landscaped, containing a clubhouse and pool, in which all the units looked onto. The streetscapes were designed like meandering paths through a park setting in which pedestrians dominate access. Street lamps were replaced with indirect soft lights that enhanced the vegetation to create a resort-like environment. The interiors of the units were designed with a warm tropical ambience, almost as an extension of the   outdoor garden. Pools and water-features were designed for every unit to encourage users to be part of this tropical lifestyle. This project was done in conjuction with the Pentago group.

MJ Kanny Architect

Unit 31-1, Jalan 4/109F, Plaza Danau Desa 2, 

Taman Danau Desa, 58100 Kuala Lumpur

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Content Copyright © 2020, MJ Kanny Architect

KIARA RESIDENCES 12 copy