FUNNEL HOUSE

PROFILE

LOCATION

Planters Haven, Nilai 

 

LAND AREA

52, 129 sq ft

BUILT UP AREA

7,800 sq ft

STATUS

Completed 2019

DESCRIPTION

This house was built on a 1 acre plot of land at Planters Haven. It was designed for an adventurous couple who are both engineers, who wanted to escape from the hustle and bustle of the city.


The site was on a slope opening up to a vast landscape with existing mature durian trees. From the roadside, it appears unassuming with a small frontage due to its funnel-like shape which opens up to the garden behind. We proposed a simple single storey house that ‘floated’ on the landscape with a tunnel-like entrance that opens up to the garden as you enter the house. This was done to create a dramatic unravelling of the house towards the vast landscape beyond. The house was designed with green initiatives infused into the design.

The house won the PAM Silver Award in 2019. It has also been published in numerous magazines as well as in the Tropical Malaysian House 2, by Professor Robert Powell. The full articles can be found on our Media Publication Page as well as in our Newsletters in the Blog Page.

Our Location:

Unit 31-1 Jalan 4/109F

Plaza Danau Desa 2, Taman Danau Desa

58100 Kuala Lumpur

Telephone:

Fax:

603 7981 0405

Email:

Follow Us:

Content Copyright © 2020, MJ Kanny Architect