MENERUNG HOUSE

1/9

PROFILE

LOCTION

Bangsar, Kuala Lumpur

 

LAND AREA

2,248 sq ft

BUILT UP AREA

5,000 sq ft

STATUS

On-going

DESCRIPTION

 

Our first attempt at a terrace house remodeling. With the relaxation of setback rules we created a tropical Peranakan-style courtyard house with 4 bedrooms, with servant and drivers quarters. Steel framed structure was used to create a higher ceiling and quicker construction time frame.

The house was designed with a glass water feature on the roof that allowed light to penetrate central circulation core of the house. The running water also removed any heat build up inside the house. A unique feature we incorporated into the house facade was timber screen with built-in mosquito netting that allowed the windows to be left open through out the day allowing for natural ventilation and cool breeze to permeate though the house.

MJ Kanny Architect

Unit 31-1, Jalan 4/109F, Plaza Danau Desa 2, 

Taman Danau Desa, 58100 Kuala Lumpur

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Content Copyright © 2020, MJ Kanny Architect